Blir det en resa till Brasilien?

God morgon på er!
Martin har kommit med det sjukaste förslaget hittills när det gäller vår resa. Han föreslog igår att vi skulle tagit en spontanare i somras och åkt till Brasilien. Att vår budget skulle räcka till Brasilien kan man ju alltid drömma om 😉

Martin ville främst se svenskarnas herrlag i fotboll, men efter att ha läst på www.sommaros.se om herrarnas trupp och att varken Guidetti eller Lindelöf Nilsson vart uttagna så ändrades hans tankar en aning. Kollar man igenom listan över vilka som har blivit uttagna så är det många namn som man inte känner igen om man inte är riktigt insatt i fotbollen i Sverige, så jag sa att det vart ju tur att vi inte åkte. Speciellt inte när det där Zikaviruset härjar där och alla rån man hörde talas om. Har ni hört talas om zikaviruset? Min syster hade i alla fall inte det men det är här ungefär vad det innebär: (har kortat ner en version från folkhälsomyndigheten)

– Zikaviruset sprids via myggor som bär på smittan. Det har även kommit fram enstaka fall som blivit smittade efter blodgivning från zikainfekterade. Det är visat att zika kan smitta vid sexuell kontakt men det är fortfarande oklart hur stor den risken är. Smittan har även påträffats i bröstmjölk, saliv och urin men dessa kroppsvätskor har inte rapporterats orsaka smitta.

Jag fick reda på viruset när jag läste Camilla Läckbergs blogg, då hon var i Brasilien och var rädd att hon hade blivit smittad. Hon var iofs gravid just då och zikaviruset har visat sig var ofarligt för de flesta men att det kan orsaka fosterskador. Så jag förstår ändå att hon var nervös, hade inte varit så kul ifall man fått viruset och att ens barn tar skada av det. Kanske är jag löjlig som inte vill åka dit för risken att drabbas av viruset. Men när man läser om de vanligaste symptomen så är det inte ens säkert att man förstår att det är zikaviruset som drabbat en då de vanligaste symptomen är: feber, huvudvärk, utslag, ledvärk, ögoninflammation och allmän sjukdomskänsla. Enligt folkhälsomyndigheten så vara symptomen i 2-7 dagar. Så visst det är ju inte länge man är sjuk och det verkar som en vanlig förkylning eller så, men det hade verkligen förstört semestern helt.

Nej med priserna till Brasilien så tror jag inte det hade gått oavsett även om vi hade velat åka, försöker komma på något bra ställe i Europa så man slipper åka så långt, har ni något förslag? Jag är just nu inne mycket på Italien eller Kroatien! Någon som varit där och kan ge mig några bra tips i så fall? Skriv gärna en kommentar så blir jag glad! Åker man inom Europa så hinner man vara på plats lite längre med, tror inte vi har tid med mer än en vecka nämligen. Kom gärna med tips!

Kram Nathalie

Flygplan