Sportälskaren

Som ni vet så har jag en pojkvän som heter Martin som verkligen älskar sport. Varje gång jag köper hem lite för dyra inredningsprylar så får jag kompensera med att låta honom se en match eller två av något haha. Tur att det funkar för oss i alla fall, skämt åsido! Dagens inlägg kommer handla om resor mestadels! Vet att jag gått in på detta ämnet ett antal gånger innan men det kan aldrig bli för mycket resor.

Vi har ju försökt planera ihop en resa på semestern och det blev Prag till slut. Det är en väldigt fin stad och vår resa dit blev mysig. Inte så där romantisk som jag egentligen ville ha den, men i Prag finns mycket god och billig mat. Sen så gillar jag tjeckisk öl väldigt mycket också. Så allt som allt så var det en mysigt resa. Det var härligt att få komma iväg bara vi två och njuta av att vara lediga. Vi besökte såklart Karlsbron som är en av de mest välkända sevärdheterna. Bron går sjön Moldau och är känt som Prags mest kända monument. Bron går igenom Gamla staden och Lillsidan och det är bron som förbinder stadens två delar. Numera får bron enbart brukas av fotgängare då den är så gammal, längs med långsidorna på bron smyckas den av ett tjugotal statyer som är väldigt fina. Är ni i Prag så måste ni definitivt ta en promenad på denna bron. På ändarna av bron står det dessutom brotorn, det ena är lite mer åt det gotiska hållet på sidan mot Gamla staden och det är det mest populära och berömda tornet och jag förstår varför! Det var så vackert. Jag kan knappt vänta på att få göra en resa till med min älskling.

Martin min lilla sportälskare har redan börjat planera att åka till Ryssland och Fotbolls-VM 2018 ifall Sverige skulle kvala sig dit. Han ångrar lite att vi inte åkte ihop till Nice och tycker att jag också borde få uppleva den folkfesten det blir om Sverige går vidare dit. Jag som inte är så insatt fattar inte riktigt varför Sverige inte skulle vara med, de är ju typ alltid med och spelar? Men Martin försökte förgäves förklara utan att jag fattade. Jag tog saken i egna händer och kom in på en bra webbsida som förklarade hur det går till. Sverige hamnade tydligen i en tuff kvalgrupp och kommer möta Holland bland annat. De laget är tydligen något av de bättre så det blev press mot Sverige (eller något har inte superkoll som sagt). Men kvalet är ju inte klart än så vi vet ju inte ens om vi kommer åka. Jag hoppas nästan att Sverige inte går vidare så att vi kan åka någon annanstans istället.

Fotboll i guld!Längtar redan tills nästa semester herregud, det är sjukt hur snabbt en semester kan gå egentligen! Men som tur är så är det inget sport event nästa sommar 2017 (inget jag vet om än i alla fall) som kan förstöra vår semester haha! Håll tummarna att det inte dyker upp något! Nej nu är det snart dags att gå och lägga sig. Kram på er!

/ Nathalie

Kommer Sverige ta sig till VM?