Sugen på att resa

Idag sitter jag och drömmer mig bort till att sitta på en mysig restaurang vid havet i Nice och dricka en god drink med min kärlek. Vi hade planen på att åka till Frankrike och Nice i början av sommaren redan, men när Martin berättade att det var fotbolls EM då så sa jag nej. Jag visste så att Martin gärna ville åka på det, men det hade inte direkt blivit den resan som passade mig. Vi har aldrig rest ihop innan och jag vill såklart att vår första resa ihop blir mycket romantisk med bara fokus på oss.

Nej så Martin fick åka själv, efter att jag övertalat honom om att det var okej. Han kände först att det var dumt att åka dit när vi hade planerat det, men jag lyckades ändå övertala honom att åka. Jag sa det, tänk att när du väl kan åka på fotbolls EM och det är så pass nära som i Frankrike så borde man köra på. Han var så gullig och frågade ändå om jag ville följa med men jag sa att jag i stort sett aldrig haft intresse i fotboll och att han förmodligen får roligare med sitt grabbgäng än om jag följer med. Men han gav sig inte där, han tipsade mig om denna hemsidan, där han tyckte att de förklarade allting bra och att jag kanske skulle tycka det var roligare om jag kunde lite mer om fotboll. Och visst det klart det hade varit kul tänker jag nu i efterhand, när man såg vilken folkfest det var! Men jag blev inte riktigt övertygad att följa med, sen hade jag planerat på att ha lite senare semester så orkade inte med allt som hade behövts organiseras om jag skulle följa med också.

Nu vet jag däremot inte vart vi ska åka då han redan var i Nice och det var det som var vår plan. Har ni några tips på vart man kan åka? Jag är lite inne på Ibiza också, har sett att Carolina Gynning är där rätt ofta och det verkar hur mysigt som helst. Någon som varit där? Carolina Gynning har haft lite utsätllningar med sin konst och kollektioner nere på Ibiza och det hade verkligen varit en drömresa för mig! Men nu är det som sagt vår första par resa så jag vill inte att det ska fokusera för mycket på mig heller med tanke på att jag dissade hans förslag på Fotbolls EM.

 

MojitoÅh allt detta pratet om resa gör mig så sugen på drinkar! Så tänkte avsluta inlägget med en av mina favoritdrinkar, nämligen Mojito! Inget slår en klassiker som en riktigt perfekt mojito.
Du behöver:
färsk mynta
2 cl pressad limejuice / 2 färska limefrukter
2 cl sockerlag
4 cl valfri vit rom (jag föredrar Bacardi)
sodavatten

Börja med att göra sockerlag, lättast är att göra med 1dl socker och 2dl vatten. Sockret löser upp sig i det kokande vattnet, men se till så det inte bränner fast. När det svalnat kan man börja med drinken. Muddla färska mynta med pressad lime och lägg i glaset. Fyll på med sockerlag och vit rom. Avsluta genom att fylla upp glaset med sodavatten, några isbitar och garnera med en myntakvist på toppen!

/ Nathalie