Budget tipsen

Som jag lovat så skulle jag göra en lista med fina budget prylar som även kan kännas lyxiga och nu är det dags för mig att avslöja vilka prylar som fick komma med! Jag har dels tagit med lite prylar som är en billigare variant av en lyxig vara som redan finns ca överallt. Men även några produkter som enbart är budget men som verkar vara lite mer lyxiga! Tipsen som jag kommer med idag är sådant som är populärt att inreda med för tillfället och är en liten topp 3 som jag själv gjort!

Den första är vasen Flora från Mio, jag tycker att det är en kopia av Svenskt Tenns vas Dagg. Men prislappen på vasen från Mio ligger på 189 kronor jämfört med 2800 kronor för vasen från Svenskt Tenn. Visst det klart att vasen från Svenskt Tenn är lite finare än budget vasen, men det är absolut värt att starta med den för att sen kunna köpa ett originial när man väl har pengar till det.

Nummer två är att ha mycket affischer på väggen. Det har blivit mycket populärt att ha affischer på väggarna, gärna med budskap på eller något citat. För att sätta upp affischerna finns två stycken knep för att undvika att priset höjer sig alldeles för långt. Här är faktiskt en av gångerna som Ikea är bra att avända sig av, Ikea har väldigt många billiga ramar och köper man en billig ram så behöver man ju inte tänka på att få tag i den absolut billigaste affischen eller postern. Man kan även använda sig av vanliga klämmor som man kan spraya i någon färg om man inte gillar originalfärgen. Hos Granit finns ett par klämmor jag gillar mycket och de kostar bara 15 kr stycket. Billiga och fina affischer med citat och budskap finns på lagerhaus och även de har blivit lite av en favorit här hos mig. Speciellt den med texten ”no dancingexcept on tables”. I köket har vi även affischen med texten ”1- drink coffee, 2. do important stuff” uppsatt för att få den där speciella känslan varjemorgon.

Nummer tre på listan över trendiga inredningsdetaljer är såklart ljuslyktan från Tom Dixon. Denna ljuslyktan är så fin och den är verkligen i detalj gjord perfekt för att släppa igenom ljuset på ett snyggt och estetiskt vis. Priset på denna ligger på 700 kronor, vilket jag vet är lite mycket. Men som tur är så har Cervera en variant i sitt sortiment, den heter Salina och ligger istället på 129 kronor för en liten och 199 kronor för en stor. Vilket kanske är lite mer rimligt pris på en ljuslykta. Många tycker att de är en ful variant men jag tycker faktiskt att det inte är särskilt stor skillnad på dem, men som så många andra så vill jag ändå ha orginialet. Haha det kanske är lite töntigt men i alla fall när det kommer till Tom Dixon så vill jag ha äkta vara då det är en av mina favoriter! Men om man har en lite mindre budget så hade jag absolut nöjt mig med en kopia!

Hoppas att ni gillade mina tre budgettips! Kram Nathalie