Lite om mig

Nu har jag skrivit så mycket om inredning och resor här på bloggen att jag tänkte att det var dags att ni får veta lite mer om mig och mitt liv, hur jag hamnade där jag är idag och lite sådant. Hoppas ni tycker om det!

Mitt namn är Nathalie Victoria Karlsson och jag har numera närmre till 30 år än till 20. Jag fyllde 26 tidigare i vår och jag jobbar som ni vet i en inredningsbutik. Mitt intresse för mode och skönhet kom i tidigt ålder och jag gick stylist linjen på gymnasiet. Men att sminka folk var inte enbart mitt intresse utan jag ville även hålla på med mode och inredning. Detta fick mig att snabbt veta att jag ville testa på hur det är att arbeta i butik, vare sig det skulle vara en klädbutik eller en inredningsbutik. Jag började lite smått med praktik på HM men insåg att ett sånt företag med billiga kläder inte var min passion. Jag är en shopaholic och jag måste ändå erkänna att jag gillar dyra saker. Så jag har alltid haft ambitionen att jobba mig uppåt till en bättre butik och ett bättre varumärke än just HM.

Efter min tid på HM så jobbade jag även ett år på Smycka och lärde mig allting jag vet om smycken. Det var såklart mycket roligt också och man lärde sig ett helt annat sätt att sälja på. På Smycka hade vi nämligen lite mer exclusiva märken och att sälja dem är inte lika lätt som budget kläderna på HM. Efter Smycka så hamnade jag i butiken som jag jobbar i nu och där har jag varit sen dess, så i cirka 5 års tid har jag varit där och jag har älskat varenda minut.

Det är inte alltid bra för plånboken att man har personalrabatt och säljer alla fina inredningsdetaljer som står på ens önskelista. Hur mycket jag än trivs i butiken så känner jag att det snart är dags att röra på mig så att jag kan få jobba med annat än bara försäljning. Visst att jag får göra det fint i butiken och sådär men det räcker inte riktigt för mig. Sen är butiken så liten med så jag kommer aldrig kunna jobba mig uppåt till en högre position heller när det bara är butikschefen sen och hon äger ju butiken.

Därför så har jag kollat runt lite på utbildningar som ni kanske vet, och har planerna på att utbilda mig och att på något vis kunna arbeta mer som Visual Merchandiser, professionel inredare eller inköpare till något stort företag. Att jobba ihop med mäklare och inreda lägenheter som ska säljas är något jag har börjat fundera mer och mer på, på den senaste tiden. Ibland vet jag inte vad jag vill göra, för att jag vill göra så himla mycket. Men är det något jag har lärt mig i livet är att allting alltid löser sig på något vis. Mitt senaste tillskott bland mina affischer på väggarna är en där det står ”go your own way” och det ska jag även försöka göra när jag ska välja väg i livet nu. Lovar att uppdatera er om när jag bestämt mig om hur det blir.

/ Nathalie