Semester stress

Hej allihop!

Nu har semesterstressen slagit till och då kom jag att tänka på bloggen där jag ju skrivit mycket om resor och semesterplaner. Började skumma igenom lite gamla inlägg och blev nostalgisk. Sen kände jag att jag skulle skriva ett par rader här och se om det får tankarna att klarna lite. För just nu kokar hjärnan över. Vet inte hur jag och Martin ska lösa semestern i sommar och den närmar sig med stormsteg.

Vi har planerat fyra veckors semester i juli – augusti. Men vi kan inte enas om vad vi ska göra. Jag är lite sugen på att ta en rejäl roadtrip här hemma i Sverige. Han vill åka långt bort. Det skulle i och för sig jag också kunna tänka mig om det nu inte vore för Zica-viruset som jag är livrädd för.

Vill till varje pris undvika att smittas av Zica-viruset. Så att stanna kvar här hemma känns som ett tryggt val! Dessutom är det ju aldrig fel att se sig om på hemmaplan heller. Har aldrig varit i Norrland och inte heller på östkusten, så jag har mycket att upptäcka. Synd bara att Martin är helt anti. Han tycker det är för osäkert med vädret och det får jag ju ge honom rätt i. Stannar man i Sverige så kan man både regna och blåsa bort om vädergudarna inte är på rätt humör. Är de däremot på strålande humör kan det ju bli hur fint som helst. Förutom vädret är han rädd att det kommer bli för stressigt att fara runt från ena staden till den andra. Att vi inte får någon avkoppling.

Vi kanske kan göra en kompromiss. Sverige i år, fotbolls-EM i Ryssland nästa år. Fast biljetterna är kanske slut redan? Då har jag inte så mycket att muta med..

Gondoler i Venedig
Visst ser det underbart ut?

Skulle också kunna tänka mig att åka någonstans i Europa. Italien skulle jag vilja åka till. Tänk er att åka till Venedig! Åka gondol, kolla på fåglarna på Markusplatsen och spana in alla gamla broar och byggnader. För att inte tala om all god mat man kan njuta av.

Hm. Kanske ska göra lite research och försöka få ihop en resplan som pojkvännen nappar på.

Vi har varit i Italien tidigare och vi gillade landet bägge två. Men vi har aldrig varit i Venedig och Venedig är en sån stad man måste åka till någon gång i livet! Det måste väl ändå Martin förstå? Kultur och historia måste väl ändå slå högre än sol och badsemester?

Visst, jag gillar sol och bad. Men det blir lite enahanda efter ett tag att ligga på stranden eller vid poolen hela dagarna. Därför tycker jag om stadssemestrar mer. Det händer mer. Man lär sig mer. Men jag förstår Martin också. Man kan bli lite stressad av alla möjligheter en stadssemester innebär. På semestern behöver man mycket återhämtning och när det hela tiden finns något på gång eller något att göra är det lätt att man istället bara stressar runt för att hinna med så mycket som möjligt.

Men jag tänker att man kan planera in bägge delarna. Om man i förväg gör en resplan med mycket avkoppling och håller sig till den så borde det blir en bra mix mellan avkoppling och aktiviteter?

Jaja, vi får väl se hur det blir. Men Venedig eller roadtrip i Sverige kommer jag rösta på. I värsta fall får vi väl dela på oss och semestra med vänner på olika håll i världen istället!

Har ni någon bra lösning på semester som kan passa oss båda så får ni gärna höra av er!